Jehněčí s fíkovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s fíkovým salátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 43484 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Jehněčí kýta |
Na marinádu | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
30 ml | Citronová šťáva |
4 g | Koriandr čerstvý |
100 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
9 g | Sůl |
Na salát | |
150 g | Fíky čerstvé |
20 ml | Olej sezamový |
80 g | Olivy černé |
3 g | Pepř černý mletý |
125 g | Roketa |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 999,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kýta, Česnek, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Fíky čerstvé, Olej sezamový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Olivy černé, Pepř černý mletý, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí s fíkovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Do igelitového sáčku vložíme olivový olej, koriandr, sůl, pepř, rozmarýn a česnek, důkladně protřepeme. Jehněčí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a vložíme do sáčku k marinovací směsi, promneme, aby se maso spojilo s marinovací směsí a uzavřeme sáček. Necháme 4 hodiny v chladnu uležet. |
2 | Plátky potom rozložíme na gril a 10 minut opečeme z obou stran. Mezitím si připravíme salát, omyjeme listy rokety, nakrájíme fíky, olivy, promícháme a zalijeme dresinkem z oleje, citronové šťávy, soli a pepře. |
Poznámka
Maso se musí 4 hodiny marinovat.