Recept

Kopřivové bramboráky se slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 43488
Kategorie: Brambory

Ingredience

100 g Anglická slanina
400 g Brambory
4 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Kmín celý
150 g Kopřiva
2 kávová lžička Majoránka
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 328kJ
9% Sacharidy 33 g
22% Tuky 16 g
23% Sodík 457 mg
20% Bílkoviny 11 g

Kopřivové bramboráky se slaninou postup přípravy receptu:

1

Mladé jarní kopřivy omyjeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou (2 l). Po 30 sekundách je scedíme a necháme okapat, potom je velmi drobně pokrájíme a dáme do mísy.

2

Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme ke kopřivám. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme též ke kopřivám. Přimícháme ještě hladkou mouku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, kmín, pepř a majoránku. Vše důkladně promícháme.

3

V pánvi si dno potřeme olejem štětcem na pečení a když je dostatečně rozpálený, malou naběračkou naléváme těsto, rozetřeme ho a bramboráky smažíme z každé strany dozlatova. Podáváme je horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept