Kuřecí směs zapečená v paprikách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí směs zapečená v paprikách
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43490 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
400 g | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
600 g | Kuřecí prsa |
55 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
55 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 156,8mg |
Draslík | 521,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 567,6mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí směs zapečená v paprikách postup přípravy receptu:
1 | Celer, česnek a cibuli nasekáme najemno. Kuřecí prsa rukou naklepeme a nakrájíme na malé kousky. |
2 | V hluboké pánvi rozpálíme máslo, přidáme připravené ingredience a na středním ohni restujeme za občasného zamíchání 15-20 minut, dokud kuře nezměkne a zelenina nezesklovatí. Osolíme, opepříme, nadrobno nasekáme petrželovou nať a přidáme do směsi. Potom vmícháme rozemletý starý chléb a rozšlehaná vejce. |
3 | Velké papriky (žlutou, červenou a zelenou) rozkrojíme a zbavíme semínek a stopek. Půlky paprik naplníme připravenou směsí tak, aby převyšovala okraje paprik. Naskládáme je těsně vedle sebe do zapékací mísy, trochu podlijeme, mísu přikryjeme a dáme péci do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 45 minut, dokud papriky nezměknou. Občas podléváme vodou. |
4 | Zapékací mísu s paprikami vyndáme z trouby, půlky paprik hustě posypeme strouhankou a vše vložíme pod rozpálený gril. Grilujeme dokud strouhanka nezíská zlatohnědou barvu. |
5 | Ihned podáváme. Se zeleným salátem a bagetou jako předkrm, nebo s opečenými bramborami jako lehký oběd. |
Poznámka
Do náplně můžeme přidat nadrobno nakrájené černé olivy a najemno nasekané oříšky nebo mandle.