Smažená vejce s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 11 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená vejce s tuňákem
Celkový čas: | 11 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43491 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Tuňák v oleji |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 514,1mg |
Draslík | 227,2mg |
Vláknina | 183,1mg |
Vitamín A | 718,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená vejce s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | V misce rozšleháme vejce se solí, pepřem a mlékem, z konzervovaného tuňáka slijeme nálev a maso nakrájíme na kousky, pažitku jemně nasekáme. |
2 | Na rozehřáté máslo vlijeme vejce, přidáme tuňáka a necháme srazit. |
3 | Vejce hned podáváme posypaná pažitkou. |
Poznámka
Podáváme s osmaženými plátky veky.