Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 43492
Kategorie: Maso

Ingredience

1,2 kg Vepřová žebra
Na marinádu
1 kávová lžička Koření grilovací
20 ml Olej olivový
Na omáčku
1 stroužek Česnek
20 ml Hořčice
120 ml Melasa
75 ml Ocet vinný
3 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý mletý
250 ml Protlak rajčatový
75 ml Sirup javorový
9 g Sůl
40 ml Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,115 kcal
Kilojoule 4 667kJ
15% Sacharidy 54 g
102% Tuky 76 g
61% Sodík 1 g
90% Bílkoviny 50 g

Marinovaná žebra postup přípravy receptu:

1

Žebra vložíme do mělké větší mísy, potřeme bohatě olejem smíchaným s grilovacím kořením, zakryjeme a necháme v chladnu několik hodin marinovat.

2

Z předepsaných ingrediencí smícháme grilovací omáčku, kterou na pánvi povaříme 10 minut, dokud nezhoustne. Vychladlou omáčku naneseme na marinované maso a grilujeme pozvolna, často otáčíme a potíráme omáčkou, až je maso propečené a křupavé.

Poznámka

Maso se musí minimálně 8 hodin marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept