Recept

Kuřecí polévka s těstovinami capellini

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 250 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 230 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 43499
Kategorie: Polévky

Ingredience

120 g Kuřecí prsa
1 kávová lžička Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
120 g Těstoviny Capellini
3 ks Vejce slepičí
Vývar kuřecí [42660]
1,2 ks Bobkový list
120 g Celer řapíkatý
1,2 ks Cibule
360 g Kuřecí křídla
360 g Kuřecí krk
1,2 ks Mrkev kořen
6 ks Pepř černý celý
0,6 hrst Petržel - nať
24 g Tymián čerstvý
2,4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 955kJ
5% Sacharidy 18 g
131% Tuky 98 g
11% Sodík 227 mg
55% Bílkoviny 31 g

Kuřecí polévka s těstovinami capellini postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Nakrájíme si kuřecí prsa na nudličky, přidáme do vývaru a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.

2

Zatímco se polévka vaří, nakrájíme si nadrobno petrželku. V misce si rozšleháme vejce, přidáme sůl, pepř a petrželku. Na pánvičce si rozehřejeme olej a nalijeme do ní 1/2 této hmoty. Měli bychom z ní udělat placku, kterou budeme asi 3 minuty zahřívat, do ztuhnutí. Poté dáme placku na talíž a uděláme druhou ze zbytku vajíček.

3

Přidáme do polévky těstoviny a vaříme asi 5 minut.

4

Vaječné placky nakrájíme na menší nudličky, které nakonec použijeme na ozdobení polévky. Polévku ještě dle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.

5

Vývar kuřecí [42660]:

6

Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit cca 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zamrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept