Jednoduchý recept

Vepřové žebírko sikulské

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 435
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Česnek
150 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
1 g Kmín celý
300 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Paprika mletá sladká
300 ml Smetana 12% (konzumní)
25 g Sůl
100 g Tuk
1000 g Vepřová pečeně
1000 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 056kJ
4% Sacharidy 15 g
52% Tuky 39 g
59% Sodík 1 g
38% Bílkoviny 21 g

Vepřové žebírko sikulské postup přípravy receptu:

1

Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Nasekáme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraje s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Opečeme je na tuku a vyjmeme.

2

Na tuku od opékání osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, krátce osmahneme a zalijeme vývarem.

3

Do základu přidáme česnek utřený se solí, kmín, vložíme opečená žebírka a krátce podusíme. Potom k žebírkům přidáme překrájené kysané zelí a zvolna dusíme.

4

Částečně měkká žebírka vyjmeme ze základu a zelí dusíme dál téměř do změknutí. Potom je zahustíme prosátou moukou rozšlehanou v mléce a za občasného promíchání nejméně 20 minut dusíme.

5

Nakonec do zelí přilijeme smetanu, přisolíme, vložíme podušená žebírka a společně vše prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
jana.sevc@email.cz
Vepřové žebírko sikulské
zitra uvarim verim ze dobregrin
 
jana.sevc@email.cz
Vepřové žebírko sikulské
zitra uvarim verim ze dobregrin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept