Vepřové žebírko sikulské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové žebírko sikulské
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 435 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Česnek |
150 g | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
1 g | Kmín celý |
300 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Paprika mletá sladká |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
25 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1000 g | Vepřová pečeně |
1000 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 96,5mg |
Draslík | 583,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vepřová pečeně, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové žebírko sikulské postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Nasekáme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraje s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Opečeme je na tuku a vyjmeme. |
2 | Na tuku od opékání osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, krátce osmahneme a zalijeme vývarem. |
3 | Do základu přidáme česnek utřený se solí, kmín, vložíme opečená žebírka a krátce podusíme. Potom k žebírkům přidáme překrájené kysané zelí a zvolna dusíme. |
4 | Částečně měkká žebírka vyjmeme ze základu a zelí dusíme dál téměř do změknutí. Potom je zahustíme prosátou moukou rozšlehanou v mléce a za občasného promíchání nejméně 20 minut dusíme. |
5 | Nakonec do zelí přilijeme smetanu, přisolíme, vložíme podušená žebírka a společně vše prohřejeme. |
zitra uvarim verim ze dobre
zitra uvarim verim ze dobre