Losos na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos na víně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4350 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 polévková lžíce | Jíška instantní |
350 g | Losos obecný |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 129,3mg |
Draslík | 390,9mg |
Vláknina | 63,7mg |
Vitamín A | 154,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Losos obecný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos na víně postup přípravy receptu:
1 | Osolíme a opepříme lososa, dáme na pánev, ve které jsme rozpustili máslo. Osmahneme po obou stranách a necháme dusit pod pokličkou doměkka. Poté vyjmeme. |
2 | Do výpeku přidáme smetanu, víno a bylinky. Povaříme a nakonec osolíme. |
3 | Pokud je omáčka řídká, zahustíme hotovou jíškou. |