Kuřecí polévka po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 260 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka po italsku
Celkový čas: | 260 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 235 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 43500 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
180 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
450 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
120 g | Těstoviny Vermicelli |
3 l | Voda pitná |
Vývar kuřecí [42660] | |
---|---|
0,8 ks | Bobkový list |
80 g | Celer řapíkatý |
0,8 ks | Cibule |
240 g | Kuřecí křídla |
240 g | Kuřecí krk |
0,8 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Pepř černý celý |
0,4 hrst | Petržel - nať |
16 g | Tymián čerstvý |
1,6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 219,3mg |
Draslík | 779,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 33,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kukuřice cukrová nakládaná, Sůl, Voda pitná, Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Kuřecí křídla, Pepř černý celý, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl - bramborový škrob, Těstoviny Vermicelli, Kuřecí krk, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka po italsku postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce dáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, zalijeme vývarem a smetanou a přivedeme k varu. Potom zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 20 minut. Mezitím si dáme do jiného většího hrnce vodu a přivedeme ji k varu. Poté do ní dáme vařit těstoviny na cca 11 minut. Potom těstoviny scedíme a udržujeme v teple. Nakonec polévku dle chuti osolíme a opepříme. Solamyl s mlékem rozmícháme na hladkou kaši a za stálého míchání vlijeme do polévky, nakonec přidáme těstoviny a kukuřici a můžeme podávat. |
2 | Vývar kuřecí [42660]: |
3 | Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit asi 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zamrazit. |