Recept

Kuřecí polévka po italsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 260 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 235 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 43500
Kategorie: Polévky

Ingredience

180 g Kukuřice cukrová nakládaná
450 g Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
120 g Těstoviny Vermicelli
3 l Voda pitná
Vývar kuřecí [42660]
0,8 ks Bobkový list
80 g Celer řapíkatý
0,8 ks Cibule
240 g Kuřecí křídla
240 g Kuřecí krk
0,8 ks Mrkev kořen
4 ks Pepř černý celý
0,4 hrst Petržel - nať
16 g Tymián čerstvý
1,6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 772 kcal
Kilojoule 3 232kJ
14% Sacharidy 52 g
147% Tuky 110 g
17% Sodík 341 mg
82% Bílkoviny 46 g

Kuřecí polévka po italsku postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce dáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, zalijeme vývarem a smetanou a přivedeme k varu. Potom zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 20 minut. Mezitím si dáme do jiného většího hrnce vodu a přivedeme ji k varu. Poté do ní dáme vařit těstoviny na cca 11 minut. Potom těstoviny scedíme a udržujeme v teple. Nakonec polévku dle chuti osolíme a opepříme. Solamyl s mlékem rozmícháme na hladkou kaši a za stálého míchání vlijeme do polévky, nakonec přidáme těstoviny a kukuřici a můžeme podávat.

2

Vývar kuřecí [42660]:

3

Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit asi 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zamrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept