Brambory se smetanou a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory se smetanou a bylinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43501 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Sůl mořská |
4 ks | Vejce slepičí |
5,1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 279,3mg |
Draslík | 732,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 77,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory se smetanou a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | V malém hrnečku si uvaříme v 5 dl vody 4 vejce natvrdo. Vaříme je 10 minut, potom je vychlazená oloupeme a nakrájíme na plátky. Omytou pažitku drobně pokrájíme. |
2 | Oloupeme a omyjeme brambory, nakrájíme je na plátky, vložíme do hrnce. Přidáme sůl, kmín, zalijeme jen 1 dl vody a přidáme 1/2 lžíce másla. Pod pokličkou brambory dusíme doměkka asi 10 minut. |
3 | V rendlíku si rozpustíme 1 lžíci másla, přidáme 1 lžíci mouky a usmažíme světlou jíšku. Přimícháme k ní zakysanou smetanu a vše vyšleháme dohladka. Ochutíme mořskou solí, pepřem a podle chuti přimícháme ocet. Potom smetanovou směs nalijeme na brambory. Nakonec přimícháme pažitku. Každou porci ozdobíme vajíčky a podáváme. |