Volská oka s cibulovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Volská oka s cibulovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43504 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
250 g | Cibule |
2 špetka | Kari koření |
500 ml | Mléko plnotučné |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Zakysaná smetana |
Na jíšku | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Na volská oka | |
40 ml | Olej rostlinný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 279,8mg |
Draslík | 237,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kari koření, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Volská oka s cibulovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nahrubo, pažitku jemně nasekáme. |
2 | V mléce na mírném plameni vaříme cibuli s bobkovým listem, solí a pepřem. Po čtvrt hodině cibuli odstavíme a necháme vychladnout. Poté vyjmeme bobkový list, přidáme kari koření, mletou papriku a směs rozmixujeme dohladka. |
3 | V rendlíku z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, rozšleháme ji s cibulovým krémem a na mírném plameni za častého míchání vaříme alespoň 15 minut. Na závěr zašleháme kysanou smetanu a prohřejeme. |
4 | Na pánvi na oleji usmažíme volská oka. Servírujeme na nahřátých talířích přelitá cibulovým krémem a posypaná pažitkou. |
Poznámka
Podáváme s vařeným brambory nebo opečeným chlebem.