Kuřecí stehna s bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna s bylinkovým máslem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43506 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
8 ks | Kuřecí stehna |
175 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
175 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 445,8mg |
Draslík | 931,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Kuřecí stehna, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Petrželovou nať a pažitku nasekáme nadrobno. |
2 | Polovinu nastrouhané citronové kůry, nasekané petrželové natě a polovinu pažitky, sůl a pepř dobře smícháme se strouhankou. Do pánve dáme 1 lžíci másla a 1 lžíci hořčice. Za stálého míchání prohřejeme, přidáme strouhankovou směs, důkladně promícháme a necháme vychladnout. |
3 | Kuřecí stehna (paličky) zbavíme kůže, obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve vychladlé strouhankové směsi. Tu k masu dobře přitiskneme, aby vrstva byla jednolitá. Rozložíme je na rošt, který vložíme nad plech trouby předehřáté na 200°C. Pečeme 30-40 minut, dokud nezezlátnou a nejsou křupavá. |
4 | Zatímco se maso peče, připravíme si bylinkové máslo tak, že zbylé máslo necháme změknout, mírně ho osolíme, přidáme druhou polovinu strouhané citronové kůry, citronovou šťávu, druhou polovinu nasekané petrželové natě a pažitky a dobře promícháme. Z máslové směsi poté pomocí nože vytvoříme na voskovém papíře váleček a stočíme v ruličku. Tu na obou koncích zatočíme a dáme ztuhnout do ledničky. |
5 | Kuřecí stehna podáváme s bylinkovým máslem, nakrájeným zahřátým ostrým nožem na kolečka, obložené listovým salátem. |
6 | Jako příloha jsou výborné celé brambory pečené v troubě. |
Poznámka
Nemáme-li dijonskou hořčici, můžeme použít plnotučnou, ale je třeba ji přisolit.