Recept

Kuřecí stehna s bylinkovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 43506
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová kůra
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
8 ks Kuřecí stehna
175 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
175 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,310 kcal
Kilojoule 5 483kJ
12% Sacharidy 43 g
118% Tuky 89 g
41% Sodík 830 mg
146% Bílkoviny 82 g

Kuřecí stehna s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:

1

Petrželovou nať a pažitku nasekáme nadrobno.

2

Polovinu nastrouhané citronové kůry, nasekané petrželové natě a polovinu pažitky, sůl a pepř dobře smícháme se strouhankou. Do pánve dáme 1 lžíci másla a 1 lžíci hořčice. Za stálého míchání prohřejeme, přidáme strouhankovou směs, důkladně promícháme a necháme vychladnout.

3

Kuřecí stehna (paličky) zbavíme kůže, obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve vychladlé strouhankové směsi. Tu k masu dobře přitiskneme, aby vrstva byla jednolitá. Rozložíme je na rošt, který vložíme nad plech trouby předehřáté na 200°C. Pečeme 30-40 minut, dokud nezezlátnou a nejsou křupavá.

4

Zatímco se maso peče, připravíme si bylinkové máslo tak, že zbylé máslo necháme změknout, mírně ho osolíme, přidáme druhou polovinu strouhané citronové kůry, citronovou šťávu, druhou polovinu nasekané petrželové natě a pažitky a dobře promícháme. Z máslové směsi poté pomocí nože vytvoříme na voskovém papíře váleček a stočíme v ruličku. Tu na obou koncích zatočíme a dáme ztuhnout do ledničky.

5

Kuřecí stehna podáváme s bylinkovým máslem, nakrájeným zahřátým ostrým nožem na kolečka, obložené listovým salátem.

6

Jako příloha jsou výborné celé brambory pečené v troubě.

Poznámka

Nemáme-li dijonskou hořčici, můžeme použít plnotučnou, ale je třeba ji přisolit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept