Recept

Omáčka caccietore s kuřetem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 43508

Ingredience

2 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Kuře
1 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
150 ml Víno červené
150 ml Vývar drůbeží
3 stroužek Česnek
225 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 951kJ
3% Sacharidy 11 g
58% Tuky 44 g
26% Sodík 518 mg
98% Bílkoviny 55 g

Omáčka caccietore s kuřetem postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek utřeme se solí, žampiony nakrájíme na čtvrtky, oregano, petrželovou nať a bazalku nasekáme najemno.

2

Kuře rozdělíme na porce a položíme kůží dolů do velké pánve s rozpáleným olejem. Porce opékáme po jedné straně 3-4 minuty, otočíme je a stejnou dobu restujeme i z druhé strany. Vyjmeme je a místo nich do pánve vložíme do pánve cibuli a česnek, restujeme 2-3 minuty, přidáme žampiony a za stálého míchání opékáme další 1 minutu. Přilijeme víno a vinný ocet a vaříme, dokud se obsah pánve nevyvaří na polovinu původního množství.

3

Přidáme připravené zelené koření, bobkový list a rajčata. Dobře promícháme, aby se rajčata rozpadla na kousky, Opepříme, přisladíme, přilijeme vývar a vložíme porce kuřete. Přikryjeme pokličkou a necháme 1 hodinu dusit.

4

Podáváme s rýží nebo těstovinami a zeleninovým salátem.

Poznámka

Tato omáčka se dá připravit s jakýmkoli masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept