Omáčka caccietore s kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka caccietore s kuřetem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43508 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Kuře |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Oregano čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
450 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno červené |
150 ml | Vývar drůbeží |
225 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 212,5mg |
Draslík | 901,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Kuře, Ocet vinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka caccietore s kuřetem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek utřeme se solí, žampiony nakrájíme na čtvrtky, oregano, petrželovou nať a bazalku nasekáme najemno. |
2 | Kuře rozdělíme na porce a položíme kůží dolů do velké pánve s rozpáleným olejem. Porce opékáme po jedné straně 3-4 minuty, otočíme je a stejnou dobu restujeme i z druhé strany. Vyjmeme je a místo nich do pánve vložíme do pánve cibuli a česnek, restujeme 2-3 minuty, přidáme žampiony a za stálého míchání opékáme další 1 minutu. Přilijeme víno a vinný ocet a vaříme, dokud se obsah pánve nevyvaří na polovinu původního množství. |
3 | Přidáme připravené zelené koření, bobkový list a rajčata. Dobře promícháme, aby se rajčata rozpadla na kousky, Opepříme, přisladíme, přilijeme vývar a vložíme porce kuřete. Přikryjeme pokličkou a necháme 1 hodinu dusit. |
4 | Podáváme s rýží nebo těstovinami a zeleninovým salátem. |
Poznámka
Tato omáčka se dá připravit s jakýmkoli masem.