Recept

Pálivé kuřecí řízky s broskvemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 43512

Ingredience

450 g Broskve
350 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Ocet jablečný
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno bílé
1 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 287kJ
6% Sacharidy 23 g
8% Tuky 6 g
30% Sodík 592 mg
70% Bílkoviny 39 g

Pálivé kuřecí řízky s broskvemi postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a najemno nastrouháme zázvor, vložíme do misky, zalijeme jablečným octem a zamícháme. Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, nakrájíme na 3-4 proužky, vložíme do marinády, promícháme, mísu přiklopíme a necháme nejméně 2 hodiny marinovat.

2

Broskve vložíme na 2 minuty do vřelé vody, oloupeme je, rozpůlíme, vyjmeme pecky a nakrájíme na dílky.

3

Kuře vyjmeme, marinádu scedíme a dáme ji stranou. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme marinované plátky kuřete a restujeme 5-7 minut. Vyjmeme je z pánve, odložíme na horký talíř a udržujeme je v teple.

4

Do pánve nalijeme marinádu a víno, osolíme a opepříme. Směs přivedeme k varu, přidáme broskve a bez míchání je necháme na mírném ohni prohřát. Nakonec posypeme lístky máty nasekané nadrobno. Když se lístky scvrknou a změní barvu, pánev odstavíme.

5

Kousky kuřete rozložíme na talíř, na ně položíme kousky broskví, zalijeme omáčkou a ozdobíme větvičkami čerstvé máty.

6

Podáváme s pečivem na zeleném salátu, nebo se sezonní zeleninou.

Poznámka

Místo konzervovaných broskví můžeme použít i broskvový kompot. V čase pro přípravu není započítána doba, po kterou se směs marinuje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept