Pálivé kuřecí řízky s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pálivé kuřecí řízky s broskvemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43512 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
450 g | Broskve |
350 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Ocet jablečný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 52,5mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Máta, Ocet jablečný, Sůl, Víno bílé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pálivé kuřecí řízky s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a najemno nastrouháme zázvor, vložíme do misky, zalijeme jablečným octem a zamícháme. Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, nakrájíme na 3-4 proužky, vložíme do marinády, promícháme, mísu přiklopíme a necháme nejméně 2 hodiny marinovat. |
2 | Broskve vložíme na 2 minuty do vřelé vody, oloupeme je, rozpůlíme, vyjmeme pecky a nakrájíme na dílky. |
3 | Kuře vyjmeme, marinádu scedíme a dáme ji stranou. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme marinované plátky kuřete a restujeme 5-7 minut. Vyjmeme je z pánve, odložíme na horký talíř a udržujeme je v teple. |
4 | Do pánve nalijeme marinádu a víno, osolíme a opepříme. Směs přivedeme k varu, přidáme broskve a bez míchání je necháme na mírném ohni prohřát. Nakonec posypeme lístky máty nasekané nadrobno. Když se lístky scvrknou a změní barvu, pánev odstavíme. |
5 | Kousky kuřete rozložíme na talíř, na ně položíme kousky broskví, zalijeme omáčkou a ozdobíme větvičkami čerstvé máty. |
6 | Podáváme s pečivem na zeleném salátu, nebo se sezonní zeleninou. |
Poznámka
Místo konzervovaných broskví můžeme použít i broskvový kompot. V čase pro přípravu není započítána doba, po kterou se směs marinuje.