Recept

Siven americký se zeleninovými chipsy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 43514
Kategorie: Maso

Ingredience

6 ks Brambory
4 stroužek Česnek
1 ks Cibulka jarní
2 ks Citrony
600 g Filé rybí
2 ks Mrkev kořen
1 l Olej rostlinný
2 ks Pastinák
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel - nať
4 špetka Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 454kJ
12% Sacharidy 43 g
5% Tuky 4 g
13% Sodík 250 mg
123% Bílkoviny 69 g

Siven americký se zeleninovými chipsy postup přípravy receptu:

1

Brambory se slupkou nakrájíme na tenké plátky. Pastináky oloupeme a také nakrájíme na tenké plátky, oloupaný česnek nakrájíme na jemné plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Ve velkém hrnci rozpálíme cca 1 l oleje. Po malých dávkách na něm fritujeme zeleninu dokřupava, necháme ji okapat na kuchyňském papíru.

2

Rybí filety omyjeme, osušíme a okořeníme solí a pepřem. Vymačkáme citrony a šťávu smícháme s 200 ml vody. Citronovou vodu krátce povaříme s petrželí. Sejmeme z hořáku a v citronové vodě necháme rybí filety 5 minut "dojít". Poté je vyndáme a osušíme. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninové chipsy osolíme, upravíme na talíře s kroužky jarních cibulek a podáváme s rybími filety.

Poznámka

Pastináky - mrazuvzdorná dvouletka pěstovaná jako jednoletá zelenina s jedlým kořenem. Bohatá na vitamín E, C, B a uhlovodany. Velmi cenná v oblasti lékařství. Siven americký - nepůvodní ale cenný druh ryb u nás.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept