Kuřecí řízky na smetaně a žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky na smetaně a žampionech
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43515 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
3 polévková lžíce | Dolin - Vermouth |
800 g | Kuřecí prsa |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 196,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Šalotka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky na smetaně a žampionech postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsní maso rozdělíme na řízky, zlehka naklepeme, nakrájíme na tenké proužky, osolíme je a opepříme. V hluboké pánvi rozpustíme polovinu másla, vložíme proužky kuřete a za stálého míchání restujeme asi 5 minut, dokud maso nezměkne. |
2 | Maso vyjmeme z pánve, položíme na horký talíř a udržujeme v teple. |
3 | Do pánve přidáme druhou polovinu másla, šalotku nakrájenou nadrobno, na plátky nakrájené žampiony a za stálého míchání restujeme 5-10 minut. |
4 | Zalijeme vermutem, přidáme smetanu a nadrobno nasekanou bazalku. Zamícháme, přidáme proužky kuřete a směs na mírném ohni prohřejeme. Již nevaříme. |
5 | Podáváme s těstovinami ozdobené celými lístky bazalky. |
Poznámka
Bazalku můžeme nahradit čerstvou meduňkou.