Jednoduchý recept

Hovězí maso po marocku

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43518

Ingredience

1 ks Cibule
750 g Hovězí maso zadní
125 ml Hovězí vývar základní
2 kávová lžička Koriandr mletý
60 g Koriandr čerstvý
1,5 polévková lžíce Koření Orientální
2 ks Mrkev kořen
2,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 312kJ
4% Sacharidy 14 g
12% Tuky 9 g
17% Sodík 331 mg
78% Bílkoviny 44 g

Hovězí maso po marocku postup přípravy receptu:

1

Na kostky nakrájené hovězí maso rychle orestujeme ve větší pánvi na polovině oleje. Vyjmeme a odložíme.

2

Do pánve přilejeme druhou půlku oleje, přihodíme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a na středním plameni zesklovatíme. Vmícháme marocké koření, mletý korinadr, nakrájená oloupaná konzervovaná rajčata a hovězí vývar; vrátíme orestované maso, přikryjeme a 20 minut dusíme. Potom přidáme silné plátky mrkve a ještě 15-20 minut dusíme, je-li potřeba, můžeme dolít hovězí vývar, nakonec vmícháme čerstvý koriandr. Jídlo je hotové, máme-li maso a zeleninu měkkou.

Poznámka

Marocké koření obsahuje zejména kmín, zázvor, koriandr, šafrán, chilli papričku, skořici a mletou papriku. Podáváme s kuskusem. Na hovězí maso po marocku je nejlépe použít krkovici. Použijeme-li např. přední hovězí maso, musíme počítat s delší dobou přípravy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept