Hovězí maso po marocku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso po marocku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43518 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
125 ml | Hovězí vývar základní |
1,5 polévková lžíce | Koření Orientální |
60 g | Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
2 ks | Mrkev kořen |
2,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 372,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Rajčata loupaná (konzervovaná) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Koření Orientální, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso po marocku postup přípravy receptu:
1 | Na kostky nakrájené hovězí maso rychle orestujeme ve větší pánvi na polovině oleje. Vyjmeme a odložíme. |
2 | Do pánve přilijeme druhou půlku oleje, přihodíme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a na středním plameni zesklovatíme. Vmícháme marocké koření, mletý korinadr, nakrájená oloupaná konzervovaná rajčata a hovězí vývar; vrátíme orestované maso, přikryjeme a 20 minut dusíme. Potom přidáme silné plátky mrkve a ještě 15-20 minut dusíme, je-li potřeba, můžeme dolít hovězí vývar, nakonec vmícháme čerstvý koriandr. Jídlo je hotové, máme-li maso a zeleninu měkké. |