Dýně vařená se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýně vařená se zázvorem
Dýně vařená se zázvorem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 43520 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Cukr želírovací |
1500 g | Dýně |
2 špetka | Hřebíček |
3 g | Pepř cayenský |
120 g | Pomeranče |
3 g | Skořice mletá |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 121g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,6mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýně, Hřebíček, Pepř cayenský, Pomeranče, Skořice mletá, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýně vařená se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Žlutou dýni oloupeme a dužinu nakrájíme na menší kostičky, zázvor nastrouháme, pomeranč omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. |
2 | Dýni nasypeme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla akorát ponořená, přivedeme k varu a vaříme 30 minut doměkka. Přisypeme zázvor, pomerančovou kůru, skořici, mletý hřebíček, cayenský pepř, přilijeme vymačkanou pomerančovou šťávu, necháme projít varem, přidáme želírovací cukr a vaříme zprudka 4-5 minut do zhoustnutí. |
3 | Ještě horkou dýni buď ihned podáváme nebo nalijeme do čistých sklenic, uzavřeme víčky a necháme vychladnout. Skladujeme v chladu. |