Biftek s balzamikovou cibulí a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Biftek s balzamikovou cibulí a rajčaty
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43523 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
800 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Koření grilovací |
1 polévková lžíce | Koření Italia |
1 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
60 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 721,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Hovězí svíčková, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Koření Italia, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Biftek s balzamikovou cibulí a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Do plátků hovězí svíčkové (kus o váze asi 200 g) vetřeme steakové koření. Nakrájenou červenou cibuli a podélně rozčtvrcená rajčata 3-4 minuty restujeme na rozehřáté pánvi (nebo barbecue-grilu) a stáhneme z ohně. |
2 | Připravíme směs ze 2 lžic olivového oleje s naškrábaným česnekem, balzamikovým octem, mletým pepřem a italskými bylinkami (oregano, saturejka, rozmarýn) a promícháme, přidáme osmahnutou cibuli s rajčaty a opět promícháme. |
3 | Zbytek oleje nalijeme do velké pánve a rozpálíme, pokud použijeme mřížku z grilu, potřeme olejem mřížku. Na rozpálený olej nebo grilovací mřížku položíme okořeněné bifteky a 2-3 minuty z obou stran grilujeme. Propečenost masa záleží na naší chuti. |
4 | Hotové bifteky posypeme jemně nakrájenou bazalkou, zakapeme balzamikovým octem a olivovým olejem a přidáme osmahnutou cibuli s rajčaty. |
Poznámka
Steakové koření - základní surovina je cibule, česnek a mletá paprika.