Jednoduchý recept

Biftek s balzamikovou cibulí a rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43523
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
3 stroužek Česnek
3 ks Cibule
800 g Hovězí svíčková
1 polévková lžíce Koření grilovací
1 polévková lžíce Koření Italia
1 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
60 ml Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 869kJ
3% Sacharidy 12 g
20% Tuky 15 g
7% Sodík 135 mg
82% Bílkoviny 46 g

Biftek s balzamikovou cibulí a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Do plátků hovězí svíčkové (kus o váze asi 200 g) vetřeme steakové koření. Nakrájenou červenou cibuli a podélně rozčtvrcená rajčata 3-4 minuty restujeme na rozehřáté pánvi (nebo barbecue-grilu) a stáhneme z ohně.

2

Připravíme směs ze 2 lžic olivového oleje s naškrábaným česnekem, balzamikovým octem, mletým pepřem a italskými bylinkami (oregano, saturejka, rozmarýn) a promícháme, přidáme osmahnutou cibuli s rajčaty a opět promícháme.

3

Zbytek oleje nalijeme do velké pánve a rozpálíme, pokud použijeme mřížku z grilu, potřeme olejem mřížku. Na rozpálený olej nebo grilovací mřížku položíme okořeněné bifteky a 2-3 minuty z obou stran grilujeme. Propečenost masa záleží na naší chuti.

4

Hotové bifteky posypeme jemně nakrájenou bazalkou, zakapeme balzamikovým octem a olivovým olejem a přidáme osmahnutou cibuli s rajčaty.

Poznámka

Steakové koření - základní surovina je cibule, česnek a mletá paprika.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept