Recept

Vařená vejce plněná sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 43528
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
0,5 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Ementál (Primátor)
8 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná
100 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 601kJ
1% Sacharidy 4 g
41% Tuky 31 g
13% Sodík 267 mg
41% Bílkoviny 23 g

Vařená vejce plněná sýrem postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Sýr nastrouháme, pažitku jemně nasekáme. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.

2

V míse utřeme změklé máslo se žloutky, solí a pepřem, přimícháme žervé, strouhaný sýr, ušleháme do pěny, vmícháme pažitku. Cukrářským sáčkem pěnou ozdobně vyplníme bílky, posypeme pažitkou.

3

Servírujeme na listech salátu.

Poznámka

Podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept