Rybí salát z kapra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí salát z kapra
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4353 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
800 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Majolka |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
4 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 164,0mg |
Draslík | 914,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kapr obecný, Nové koření celé, Olej stolní, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majolka, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí salát z kapra postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme v osolené vodě porce kapra, přidáme ocet, nové koření, bobkový list a nakrájenou cibuli. |
2 | Maso obereme, přidáme olej, nakrájenou cibuli a uvařenou zeleninu a necháme den odležet. |
3 | Dle chuťi přidáme majonézu a podáváme. |