Recept

Hovězí maso na červeném víně s oreganem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43532
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
750 g Hovězí svíčková
185 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Oregano sušené
2 kávová lžička Protlak rajčatový
80 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 421kJ
1% Sacharidy 4 g
8% Tuky 6 g
11% Sodík 229 mg
77% Bílkoviny 43 g

Hovězí maso na červeném víně s oreganem postup přípravy receptu:

1

Máslo a ostrou hořčici smícháme, směsí potřeme hovězí svíčkovou, smažíme na silném plameni 2 - 3 minuty ze všech stran, přitom dbáme anto, aby se hořčice nepřipálila. Orestované maso vybereme z pánve a odložíme.

2

Na středním ohni rozpálíme olivový olej, na něm 4 minuty restujeme svazek jemně nakrájené jarní cibulky, hotové vyndáme a odložíme.

3

Připravíme vinnou směs z rozetřeného česneku a červeného vína, které necháme na pánvi trochu odpařit. Přilijeme hovězí vývar, přidáme rajčatový protlak a sušené oregano; po přivedení k varu stáhneme plamen a vaříme - 3 minuty.

4

Předem orestované maso a cibulku narovnáme do hliněné mísy na zapékání (nebo skleněné, protože šťáva z masa se neodpaří), polijeme vinnou směsí. Mísu poté překryjeme alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 40 - 45 minut.

5

Upečené maso nakrájíme na plátky, přidáme jarní cibulku a omáčku.

Poznámka

Servírujeme teplé. Chceme-li mít maso upečené do "polosyrova" (tj. uprostřed krvavě šťavnaté) doba přípravy je 20 - 25 minut, "střední" (tzv. medium) propečení trvá 25 - 30 minut. Jako přílohu můžeme zvolit grilovanou nebo v páře uvařenou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept