Hovězí maso na červeném víně s oreganem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na červeném víně s oreganem
Hovězí maso na červeném víně s oreganem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43532 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
750 g | Hovězí svíčková |
185 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
2 kávová lžička | Protlak rajčatový |
80 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 84,8mg |
Draslík | 743,2mg |
Vláknina | 816,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Oregano sušené, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na červeném víně s oreganem postup přípravy receptu:
1 | Máslo a ostrou hořčici smícháme, směsí potřeme hovězí svíčkovou, smažíme na silném plameni 2 - 3 minuty ze všech stran, přitom dbáme anto, aby se hořčice nepřipálila. Orestované maso vybereme z pánve a odložíme. |
2 | Na středním ohni rozpálíme olivový olej, na něm 4 minuty restujeme svazek jemně nakrájené jarní cibulky, hotové vyndáme a odložíme. |
3 | Připravíme vinnou směs z rozetřeného česneku a červeného vína, které necháme na pánvi trochu odpařit. Přilijeme hovězí vývar, přidáme rajčatový protlak a sušené oregano; po přivedení k varu stáhneme plamen a vaříme - 3 minuty. |
4 | Předem orestované maso a cibulku narovnáme do hliněné mísy na zapékání (nebo skleněné, protože šťáva z masa se neodpaří), polijeme vinnou směsí. Mísu poté překryjeme alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 40 - 45 minut. |
5 | Upečené maso nakrájíme na plátky, přidáme jarní cibulku a omáčku. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Chceme-li mít maso upečené do "polosyrova" (tj. uprostřed krvavě šťavnaté) doba přípravy je 20 - 25 minut, "střední" (tzv. medium) propečení trvá 25 - 30 minut. Jako přílohu můžeme zvolit grilovanou nebo v páře uvařenou zeleninu.