Vejce ve smetanové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce ve smetanové omáčce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43533 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 špetka | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
500 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 555,7mg |
Draslík | 332,6mg |
Vláknina | 10,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kmín drcený, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Vodu svaříme s octem, kmínem a solí. Poté zašleháme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Do omáčky opatrně rozklepneme vejce jedno po druhém. Podle potřeby omáčku dochutíme cukrem. |
Poznámka
Podáváme teplé. Omáčku servírujeme nejlépe s vařenými brambory.