Vařená vejce se zálivkou a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená vejce se zálivkou a křenem
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43534 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Křen |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 181,8mg |
Vláknina | 391,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená vejce se zálivkou a křenem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Z octa, oleje, soli, pepře a cukru umícháme zálivku. Křen očistíme a nastrouháme na jemno. |
2 | Vejce servírujeme přelitá zálivkou a posypaná křenem. |
Poznámka
Podáváme studené.