Jednoduchý recept

Hovězí špíz na kayenský způsob

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43535

Ingredience

0,5 ks Ananas
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
750 g Hovězí maso zadní
2 kávová lžička Koření Orientální
2 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Máta
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 546kJ
7% Sacharidy 26 g
16% Tuky 12 g
6% Sodík 123 mg
76% Bílkoviny 43 g

Hovězí špíz na kayenský způsob postup přípravy receptu:

1

Připravíme si osm dřevěných špejlí na špízy, na 30 minut je namočíme do studené vody.

2

Hovězí maso, očištěnou zelenou a žlutou papriku nakrájíme na kostky (cca 2 x 2 cm). Takto připravené kousky napichujeme na špejle, vždy 4 kostky masa, 2 kusy zelené a 2 kusy žluté papriky. Hotové potřeme olivovým olejem, posypeme kayenským (nebo orientálním) kořením a opékáme na grilu ze všech stran 3 - 4 minuty, aby bylo maso měkké.

3

Připravíme salsu, kterou k masu budeme podávat: do mísy vložíme kostky z malého ananasu a okurky (bez jader), nakrájenou červenou cibulku, jemně nasekanou čerstvou mátu, očištěnou nasekanou menší chilli papričku a limetkovou šťávu, promícháme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Špejle namáčíme, aby se při grilování nespálily. Kayenské koření si můžeme sami namíchat: 1/4 lžičky kajenského pepře, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1 lžička sušeného česneku a 1/2 lžičky hořčičného prášku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept