Hovězí špíz na kayenský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí špíz na kayenský způsob
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43535 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 ks | Ananas |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
750 g | Hovězí maso zadní |
2 kávová lžička | Koření Orientální |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Máta |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 426,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 374,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Chilli paprička, Limetková šťáva, Máta, Okurka salátová, Paprika zelená, Paprika žlutá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hovězí maso zadní, Koření Orientální, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí špíz na kayenský způsob postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si osm dřevěných špejlí na špízy, na 30 minut je namočíme do studené vody. |
2 | Hovězí maso, očištěnou zelenou a žlutou papriku nakrájíme na kostky (cca 2 x 2 cm). Takto připravené kousky napichujeme na špejle, vždy 4 kostky masa, 2 kusy zelené a 2 kusy žluté papriky. Hotové potřeme olivovým olejem, posypeme kayenským (nebo orientálním) kořením a opékáme na grilu ze všech stran 3 - 4 minuty, aby bylo maso měkké. |
3 | Připravíme salsu, kterou k masu budeme podávat: do mísy vložíme kostky z malého ananasu a okurky (bez jader), nakrájenou červenou cibulku, jemně nasekanou čerstvou mátu, očištěnou nasekanou menší chilli papričku a limetkovou šťávu, promícháme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Špejle namáčíme, aby se při grilování nespálily. Kayenské koření si můžeme sami namíchat: 1/4 lžičky kajenského pepře, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1 lžička sušeného česneku a 1/2 lžičky hořčičného prášku.