Recept

Plátky vařených vajec v cibulové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 43536

Ingredience

2 ks Cibule
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
400 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná
400 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 742 kcal
Kilojoule 3 105kJ
3% Sacharidy 10 g
80% Tuky 60 g
29% Sodík 582 mg
33% Bílkoviny 19 g

Plátky vařených vajec v cibulové omáčce postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na tenká kolečka.

2

Na másle zpěníme kolečka cibule, vmícháme mouku, usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a smetanou, kterou do jíšky pečlivě zašleháme, vaříme následně alespoň 15 minut za stálého míchání. Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme octem. Na závěr necháme v omáčce prohřát plátky vajec.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept