Plátky vařených vajec v cibulové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky vařených vajec v cibulové omáčce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 43536 |
Ingredience
2 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
400 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 618,7mg |
Draslík | 235,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky vařených vajec v cibulové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na tenká kolečka. |
2 | Na másle zpěníme kolečka cibule, vmícháme mouku, usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a smetanou, kterou do jíšky pečlivě zašleháme, vaříme následně alespoň 15 minut za stálého míchání. Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme octem. Na závěr necháme v omáčce prohřát plátky vajec. |
Poznámka
Servírujeme teplé.