Jednoduchý recept

Smažený rejnok s kaparovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43540
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Kapary
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rejnok křídlo
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 832kJ
1% Sacharidy 2 g
17% Tuky 13 g
6% Sodík 114 mg
32% Bílkoviny 18 g

Smažený rejnok s kaparovým máslem postup přípravy receptu:

1

Každý filet rejnoka rozkrojíme na tři stejné kousky, osolíme a opepříme dle chuti, z obou stran obalíme v mouce, přebytečnou oklepeme.

2

Ve velké pánvi rozpálíme olej a polovinu másla. Rybu na něm smažíme přibližně 5 minut po každé straně do zlatova. Vyjmeme a uchováme teplé.

3

V pánvi zahřejeme zbyek másla do hněda. Poté za stálého míchání přiléváme ocet a přivedeme k varu. Vmícháme okapané kapary, nahrubo nasekanou petrželku, prohřejeme.

4

Maso rozdělíme na talíře, přelijeme kaparovým máslem a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s vařenými bramborami a dušenou zeleninou

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept