Jednoduchý recept

Filety z mníka mořského se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 43541

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 ks Citrony
600 g Mník
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 ml Vývar rybí
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 439kJ
3% Sacharidy 10 g
24% Tuky 18 g
31% Sodík 615 mg
65% Bílkoviny 36 g

Filety z mníka mořského se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Uzenou slaninu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, drobně nasekáme, smícháme s mletou paprikou a dáme stranou. Druhou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky. Paprikové lusky omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme zbytky po stopkách, odstraníme semena a bílé vnitřky a papriky nakrájíme na tenké proužky. V 1kávové lžičce oleje opečeme slaninu dosklovita. Přidáme nasekanou cibuli s mletou paprikou a krátce opečeme. Přimícháme mouku a zalijeme zeleninovým vývarem nebo rybím fondem. Za stálého míchání směs povaříme a udržujeme teplou.

2

Rybí filety opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a okořeníme solí a pepřem. Filety protáhneme rozkvedlaným vejcem a na zbývajícím horkém oleji po obou stranách opékáme dozlatova asi 6minut. Dáme na mísu a udržujeme ve vyhřáté troubě teplé. Kroužky cibule, proužky papriky a žampióny podusíme na oleji, v kterém jsme opékali filety. Okořeníme solí a rozložíme na rybí filety. Přelijeme cibulovou omáčkou a posypeme petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept