Hovězí salát na kayenský způsob s dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí salát na kayenský způsob s dresinkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43542 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Cuketa |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
500 g | Hovězí maso zadní |
2 kávová lžička | Koření Orientální |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 74,1mg |
Draslík | 108,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 631,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cuketa, Ocet vinný červený, Paprika červená, Paprika žlutá, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice Dijonská, Hovězí maso zadní, Koření Orientální, Majonéza, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí salát na kayenský způsob s dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí roštěnou posypeme kajenským pepřem (nebo kayenským kořením) a na grilu opékáme z obou stran 4 minuty (i déle, pokud má být maso propečenější). |
2 | Očištěnou, na kostky nakrájenou červenou cibuli, červenou a žlutou papriku a plátky cukety smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem, za občasného přetočení 8 minut opékáme. |
3 | Na dresink smícháme smetanu, majonézu, dijonskou hořčici, orientální koření, červený vinný ocet a citronovou šťávu. |
4 | Opečené maso nakrájené na tenké plátky, opečenou zeleninu a čerstvý salát smícháme, přelijeme dresinkem a opět dobře promícháme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Můžeme si sami namíchat kayenské koření: 1/4 lžičky kayenského pepře, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1 lžička sušeného česneku a 1/2 lžičky hořčičného prášku. Listy salátu lze nahradit listy špenátu. Maso před podáváním necháme 5 - 10 minut odležet.