Jednoduchý recept

Hovězí salát na kayenský způsob s dresinkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43542
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Cuketa
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
500 g Hovězí maso zadní
2 kávová lžička Koření Orientální
2 polévková lžíce Majonéza
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 972kJ
2% Sacharidy 8 g
13% Tuky 10 g
8% Sodík 164 mg
51% Bílkoviny 28 g

Hovězí salát na kayenský způsob s dresinkem postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnou posypeme kajenským pepřem (nebo kayenským kořením) a na grilu opékáme z obou stran 4 minuty (i déle, pokud má být maso propečenější).

2

Očištěnou, na kostky nakrájenou červenou cibuli, červenou a žlutou papriku a plátky cukety smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem, za občasného přetočení 8 minut opékáme.

3

Na dresink smícháme smetanu, majonézu, dijonskou hořčici, orientální koření, červený vinný ocet a citronovou šťávu.

4

Opečené maso nakrájené na tenké plátky, opečenou zeleninu a čerstvý salát smícháme, přelijeme dresinkem a opět dobře promícháme.

Poznámka

Servírujeme studené. Můžeme si sami namíchat kayenské koření: 1/4 lžičky kayenského pepře, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1 lžička sušeného česneku a 1/2 lžičky hořčičného prášku. Listy salátu lze nahradit listy špenátu. Maso před podáváním necháme 5 - 10 minut odležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept