Dušená rýže basmati s uzeným sleděm a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená rýže basmati s uzeným sleděm a vejci
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 43543 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
75 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
250 g | Rýže Basmati |
600 g | Sleď čerstvý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 477,8mg |
Draslík | 143,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 283,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rýže Basmati, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená rýže basmati s uzeným sleděm a vejci postup přípravy receptu:
1 | Rýži důkladně propláchneme vodou, uvaříme dle návodu na obalu a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme nahrubo. |
2 | Sledě vložíme do misky a přelijeme vroucí vodou. Po 5 minutách vyjmeme a necháme okapat. Stáhneme kůži, odstraníme kůstky a maso nakrájíme. |
3 | Cibuli pokrájíme najemno a cca 4 minuty orestujeme ve velké pánvi na 2 lžících másla. Vmícháme připravenou rýži, vejce, uzené sledě, nasekanou petrželku, citronovou šťávu a zbytek másla. Ochutíme solí a pepřem a prohřejeme. |
4 | Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |