Stehenní kuřecí řízky plněné rokfórem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Stehenní kuřecí řízky plněné rokfórem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43544 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
85 ml | Brandy Armagnac |
600 g | Kuřecí stehna |
40 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
115 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Rokfór |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 197,8mg |
Draslík | 369,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 255,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Rokfór mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy Armagnac nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Stehenní kuřecí řízky plněné rokfórem postup přípravy receptu:
1 | Stehenní kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Do misky vložíme změklé máslo, rozdrobíme sýr, přidáme Armagnac, důkladně promícháme a směs rozprostřeme na řízky. Ty přeložíme napůl, kraje dobře stiskneme a sešpendlíme párátky. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. |
2 | Ve fritéze rozehřejeme olej na 160° C, vložíme kuřecí řízky a fritujeme 10 - 15 minut. (Lze smažit i na pánvi.) Když řízky zezlátnou, vyjmeme je z fritézy a necháme na ubrousku zbavit přebytečného tuku. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s vařenými bramborami a dušenou zeleninou. Rokfór můžeme nahradit nivou nebo jiným sýrem s modrou plísní