Recept

Stehenní kuřecí řízky plněné rokfórem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 43544
Kategorie: Maso

Ingredience

85 ml Brandy Armagnac
600 g Kuřecí stehna
40 g Máslo čerstvé
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
115 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Rokfór
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 835 kcal
Kilojoule 3 492kJ
6% Sacharidy 20 g
82% Tuky 62 g
49% Sodík 981 mg
67% Bílkoviny 37 g

Stehenní kuřecí řízky plněné rokfórem postup přípravy receptu:

1

Stehenní kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Do misky vložíme změklé máslo, rozdrobíme sýr, přidáme Armagnac, důkladně promícháme a směs rozprostřeme na řízky. Ty přeložíme napůl, kraje dobře stiskneme a sešpendlíme párátky. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.

2

Ve fritéze rozehřejeme olej na 160° C, vložíme kuřecí řízky a fritujeme 10 - 15 minut. (Lze smažit i na pánvi.) Když řízky zezlátnou, vyjmeme je z fritézy a necháme na ubrousku zbavit přebytečného tuku.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s vařenými bramborami a dušenou zeleninou. Rokfór můžeme nahradit nivou nebo jiným sýrem s modrou plísní

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept