Recept

Ztracená vejce se strouhankou a křenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 43545
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Křen
50 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,3 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná
Na strouhanku
50 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 467kJ
3% Sacharidy 12 g
71% Tuky 53 g
20% Sodík 407 mg
29% Bílkoviny 17 g

Ztracená vejce se strouhankou a křenem postup přípravy receptu:

1

V pánvi na másle osmažíme prosátou strouhanku do zlatova. Křen jemně nastrouháme, máslo rozpustíme.

2

Do vroucí vody s octem a solí pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.

3

Vejce servírujeme na nahřátých talířích, zasypeme strouhankou, křenem a přelijeme máslem.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept