Ztracená vejce se strouhankou a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ztracená vejce se strouhankou a křenem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43545 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Křen |
50 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Na strouhanku | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 550,7mg |
Draslík | 224,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ztracená vejce se strouhankou a křenem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na másle osmažíme prosátou strouhanku do zlatova. Křen jemně nastrouháme, máslo rozpustíme. |
2 | Do vroucí vody s octem a solí pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí. |
3 | Vejce servírujeme na nahřátých talířích, zasypeme strouhankou, křenem a přelijeme máslem. |
Poznámka
Podáváme teplé.