Dušená parmice se zeleninou a sezamovým olejem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená parmice se zeleninou a sezamovým olejem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 43546 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kg | Parmice |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 958,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 554,4mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Olej sezamový, Parmice, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená parmice se zeleninou a sezamovým olejem postup přípravy receptu:
1 | Rybu očistíme, vykucháme a na obou stranách uděláme napříč čtyři hluboké zářezy. Olej smícháme se sójovou omáčkou, směsí důkladně potřeme rybu zvenku i zevnitř. Posléze ji zakryjeme a necháme cca 30 minut odležet v lednici. |
2 | Mezitím smícháme na tenké nudličky nakrájenou mrkev, cibulky a strouhaný zázvor. Polovinu této směsi rozprostřeme na velký plát alobalu. Položíme na něj rybu, posypeme zbytkem zeleniny a pokapeme zbylou marinádou. Alobal zavineme do balíčku, vložíme do kastrolu na dušení ryb a přibližně 20 minut dusíme. Maso musí být propečené, ale stále pevné. |
3 | V pánvičce rozpálíme sezamový olej, rybu jím pokapeme, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.