Jednoduchý recept

Dušená parmice se zeleninou a sezamovým olejem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43546
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kg Parmice
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 449kJ
1% Sacharidy 5 g
17% Tuky 13 g
13% Sodík 263 mg
88% Bílkoviny 49 g

Dušená parmice se zeleninou a sezamovým olejem postup přípravy receptu:

1

Rybu očistíme, vykucháme a na obou stranách uděláme napříč čtyři hluboké zářezy. Olej smícháme se sójovou omáčkou, směsí důkladně potřeme rybu zvenku i zevnitř. Posléze ji zakryjeme a necháme cca 30 minut odležet v lednici.

2

Mezitím smícháme na tenké nudličky nakrájenou mrkev, cibulky a strouhaný zázvor. Polovinu této směsi rozprostřeme na velký plát alobalu. Položíme na něj rybu, posypeme zbytkem zeleniny a pokapeme zbylou marinádou. Alobal zavineme do balíčku, vložíme do kastrolu na dušení ryb a přibližně 20 minut dusíme. Maso musí být propečené, ale stále pevné.

3

V pánvičce rozpálíme sezamový olej, rybu jím pokapeme, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept