Kebaljau s okurkou a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kebaljau s okurkou a mrkví
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 43547 |
Ingredience
12 ks | Karotka |
4 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Rybí filety |
2 špetka | Sůl |
2 cl | Víno bílé |
0,5 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 41g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Karotka, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kebaljau s okurkou a mrkví postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme okurku, podélně rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké plátky. Mrkve oloupeme, zbytek po natích neodstraňujeme. |
2 | Na rozpáleném másle podusíme plátky okurek, osolíme, opepříme a zalijeme 1/2l vody. |
3 | Rybí filety z Kabeljau omyjeme, osušíme a i s mrkví přidáme k okurce. Zeleninu a rybu povaříme asi 7 minut, přilijeme rybí fond a víno a vaříme dalších 5 minut. Kopr omyjeme, necháme osušit, a jemně nasekáme. |
4 | Hotové filety posypeme zeleninou a koprem a podáváme. |