Topinky se ztracenými vejci a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Topinky se ztracenými vejci a houbami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43548 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín mletý |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
50 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 253,8mg |
Draslík | 477,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 287,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kmín mletý, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Topinky se ztracenými vejci a houbami postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme, rozpůlíme, nakrájíme na plátky, cibuli a slaninu pokrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno. |
2 | Slaninu s cibulí zpěníme, přidáme žampiony, kmín, pepř, sůl, petrželovou nať a smažíme. Poté odložíme a udržujeme v teple. |
3 | Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí. |
4 | Mezitím na oleji osmažíme plátky chleba, které zlehka potřeme česnekem. |
5 | Na nahřátých talířích podáváme houbovou směs se ztraceným vejcem a topinkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.