Salát s hovězím masem po thajsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s hovězím masem po thajsku
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43551 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Chilli paprička |
6 ks | Cibulka jarní |
500 g | Fazolové klíčky |
400 g | Hovězí svíčková |
2 kávová lžička | Koření Orientální |
60 g | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
60 g | Máta |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
250 g | Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Chilli paprička, Cibulka jarní, Fazolové klíčky, Hovězí svíčková, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Máta, Okurka salátová, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Omáčka rybí, Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Orientální, Mrkev kořen, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s hovězím masem po thajsku postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou posypeme thajským kořením a na rozpáleném arašídovém oleji restujeme z každé strany 3 minuty, vyndáme z pánve a odložíme. |
2 | Připravíme asijský dresink z thajské rybí omáčky (nam pla), limetkové šťávy, sladké chilli omáčky, sezamového oleje a sójové omáčky, suroviny promícháme. |
3 | Orestované maso nakrájíme na tenké plátky, dáme do mísy a přidáme rozpůlenou a na plátky nakrájenou okurku (bez semen), nastrouhanou mrkev, kolečka jarní cibulky, najemno nakrájenou a očištěnou chilli papričku, omyté fazolové klíčky, omytou vojtěšku (nebo-li výhonky alfalfa), jemně nasekanou čerstvou mátu a čerstvý koriandr. Nalijeme připravený dresink a dobře promícháme. |
Poznámka
Thajské koření můžeme nahradit směsí nasi goreng. Fazolové klíčky a vojtěšku (nebo-li výhonky alfalfa) dobře přebereme a až do použití necháme ve studené vodě.