Recept

Hovězí roštěná na houbách s červeným vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43552
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bujón hovězí
2 stroužek Česnek
260 g Houby čerstvé
15 g Houby sušené
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
85 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
85 ml Víno červené
90 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 854kJ
2% Sacharidy 7 g
37% Tuky 28 g
64% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 36 g

Hovězí roštěná na houbách s červeným vínem postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnou nakrájíme na tenké plátky, osolíme a osmahneme na 30 g másla přibližně 3 minuty z každé strany. Hotové plátky masa zabalíme do alobalu, uložíme do teplé trouby.

2

Sušené houby (které jsme předem zalili na 15 minut vroucí vodou) slijeme, vodu dáme stranou a společně s čerstvými houbami, česnek a tymiánem smažíme na 30 g másla, dokud čerstvé houby nezměknou. Přilijeme víno a houbovou směs 2 minuty povaříme. Mezitím smícháme vodu se sušených hub s hovězím bujónem, přidáme ji k houbám a ještě přibližně 3 minuty vaříme. Nakonec přidáme zbylé máslo, pepř a hotovou šťávou přeléváme plátky hovězího.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s rýží nebo opečeným bramborem

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept