Hovězí roštěná na houbách s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roštěná na houbách s červeným vínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43552 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bujón hovězí |
2 stroužek | Česnek |
260 g | Houby čerstvé |
15 g | Houby sušené |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
85 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
85 ml | Víno červené |
90 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 91,6mg |
Draslík | 935,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 10,2mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Česnek, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Houby sušené, Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roštěná na houbách s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí roštěnou nakrájíme na tenké plátky, osolíme a osmahneme na 30 g másla přibližně 3 minuty z každé strany. Hotové plátky masa zabalíme do alobalu, uložíme do teplé trouby. |
2 | Sušené houby (které jsme předem zalili na 15 minut vroucí vodou) slijeme, vodu dáme stranou a společně s čerstvými houbami, česnek a tymiánem smažíme na 30 g másla, dokud čerstvé houby nezměknou. Přilijeme víno a houbovou směs 2 minuty povaříme. Mezitím smícháme vodu se sušených hub s hovězím bujónem, přidáme ji k houbám a ještě přibližně 3 minuty vaříme. Nakonec přidáme zbylé máslo, pepř a hotovou šťávou přeléváme plátky hovězího. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s rýží nebo opečeným bramborem