Recept

Zapečená rajčata s rýží a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 43553
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

50 ml Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
30 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Sýr Ementál (Primátor)
4 ks Vejce slepičí
600 ml Voda pitná
Na náplň
1 špetka Kmín mletý
50 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Rýže dušená
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 871kJ
2% Sacharidy 8 g
53% Tuky 40 g
9% Sodík 189 mg
28% Bílkoviny 16 g

Zapečená rajčata s rýží a houbami postup přípravy receptu:

1

Seřízneme horní část rajčat a vydlabeme je. Žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme na jemno, zapékací mísu vytřeme olejem, máslo rozpustíme, sýr strouháme nahrubo.

2

Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.

3

Na másle osmažíme houby a dusíme, dokud se tekutina nevydusí. Vmícháme dušenou rýži, sůl, kmín a odstavíme. Směsí naplníme vydlabaná rajčata, n naskládáme je do zapékací mísy, zbývající náplň rozdělíme okolo a rajčata přikryjeme ztracenými vejci. Přelijeme rozpuštěným máslem, v předehřáté troubě zapečeme. Před dopečením směs zasypeme sýrem a petrželovou natí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept