Zapečená rajčata s rýží a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená rajčata s rýží a houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43553 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 ml | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
30 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Na náplň | |
---|---|
1 špetka | Kmín mletý |
50 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Rýže dušená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 293,3mg |
Draslík | 296,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Vejce slepičí, Voda pitná, Rýže dušená, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor), Kmín mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená rajčata s rýží a houbami postup přípravy receptu:
1 | Seřízneme horní část rajčat a vydlabeme je. Žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme na jemno, zapékací mísu vytřeme olejem, máslo rozpustíme, sýr strouháme nahrubo. |
2 | Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí. |
3 | Na másle osmažíme houby a dusíme, dokud se tekutina nevydusí. Vmícháme dušenou rýži, sůl, kmín a odstavíme. Směsí naplníme vydlabaná rajčata, n naskládáme je do zapékací mísy, zbývající náplň rozdělíme okolo a rajčata přikryjeme ztracenými vejci. Přelijeme rozpuštěným máslem, v předehřáté troubě zapečeme. Před dopečením směs zasypeme sýrem a petrželovou natí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.