Zapečená ztracená vejce s bramborovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená ztracená vejce s bramborovou kaší
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 43556 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
40 ml | Olej rostlinný |
60 g | Sýr Čedar |
4 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Na kaši | |
---|---|
500 g | Brambory |
80 g | Máslo čerstvé |
130 ml | Mléko plnotučné |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 300,1mg |
Draslík | 608,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Voda pitná, Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená ztracená vejce s bramborovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí. |
2 | Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, v osolené vodě uvaříme doměkka. Poté brambory slijeme, rozšťoucháme se syrovým máslem a teplým mlékem dohladka. |
3 | Kaši vložíme do olejem vymazané zapékací mísy, uhladíme, navrch položíme okapaná ztracená vejce, přelijeme rozpuštěným máslem a zapečeme v předehřáté troubě. Před dopečením posypeme směs nahrubo strouhaným sýrem a necháme ho rozpustit. |
Poznámka
Podáváme teplé.