Jednoduchý recept

Steaky s máslem piri piri

  • Portugalsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43557

Ingredience

1200 g Hovězí maso zadní
1 kávová lžička Koření piri piri
80 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 252kJ
1% Sacharidy 2 g
40% Tuky 30 g
12% Sodík 245 mg
116% Bílkoviny 65 g

Steaky s máslem piri piri postup přípravy receptu:

1

V míse mícháme do hladka změklé máslo s prolisovanýkm česnekem, kořením piri piri a sušenou petrželovou natí. Umíchanou směs zabalíme do potravinové fólie, pevně zatočíme a dáme do chladničky ztuhnout.

2

Steaky z roštěné (kus o váze asi 300 g) osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem, poté grilujeme z obou stran 3 minuty, chceme-li steaky víc propečené, opékáme déle. Na opečené steaky klademe plátky ztuhlého másla.

Poznámka

Koření piri piri pochází z Portugalska. Můžeme je nahradit mexickou chilli papričkou, kajenským pepřem a mletým česnekem. Přílohou jsou opečené brambory a zelený salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept