Kořeněné mrkvové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné mrkvové karbanátky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43558 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
90 g | Houby čerstvé |
2 kávová lžička | Kmín mletý |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
500 g | Maso mleté - mix |
2 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 ml | Protlak rajčatový |
60 g | Strouhanka |
3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 297,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Koriandr mletý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kmín mletý, Maso mleté - mix, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné mrkvové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Nahrubo nastrouhanou mrkev, pokrájené houby, na jemno nakrájenou cibuli, strouhanku, rajčatový protlak, vejce, lisovaný česnek, sůl, mletý kmín, koriandr, chilli a pepř vložíme do velké mísy, důkladně promícháme s mletým masem. Ze směsi tvoříme ploché karbanátky, které grilujeme 15 minut na středně vyhřátém grilu. Obracíme pouze jednou, aby každá strana byla rovnoměrně hnědá. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s chlebem